Avocat Andreea Ceauș

Telefon: 0751.552.848

E-mail: avocat@andreeaceaus.com

Cabinet de avocat – Ceauș Andreea-Elena

Telefon: 0751.552.848

Malpraxis medical. Daune morale în cuantum de 82.500 lei

Malpraxis medical. Daune morale în cuantum de 82.500 lei

În fapt, reclamantul s-a prezentat la spital, secția Ortopedie Traumatologie, pentru un consult de specialitate la genunchiul stâng. Medicul ortoped i-a recomandat o intervenție chirurgicală meniscală, intervenție ce a fost efectuată.

Întrucât după ce a fost externat, acesta nu s-a simțit bine, acuzând dureri la piciorul operat, a efectuat o serie de examene de specialitate, diagnosticul primit fiind „Tromboflebita membru inferior stâng”, iar cauza probabilă intervenția medicală chirurgicală pentru leziunea meniscală a genunchiului stâng.

Analizând actele și lucrările cauzei, instanța a concluzionat că sunt îndeplinite condițiile răspunderii civile delictuale, a admis, în parte, cererea reclamantului și i-a obligat pe pârâți, respectiv pe medicul chirurg care a efectuat intervenția chirurgicală și spitalul la care acesta  era angajat, în solidar, la plata sumei de 584,88 lei, cu titlu de daune materiale și a sumei de 82.500 lei, cu titlu de daune morale.

În motivarea hotărârii, printre altele, instanța a arătat că medicul nu a efectuat o examinare completă a pacientului, anteoperator, deși a consemnat în scris în foaia de observaţie că s-a efectuat examinarea radiologică şi nu a urmat protocolul specific unui pacient cu grad de risc trombic, postoperator.

De asemenea, judecătorul a reținut că la momentul efectuării intervenției chirurgicale, medicul nu avea competența susținută și dovedită prin atestatul de studii complementare în chirurgia artoscopică, pe care l-a obținut după aproximativ un an.

                                                                                                                          (Hotărârea nr. 521/16.04.2024 pronunțată de Judecătoria Adjud)

 

Avocat Andreea Ceauș

0749.469.282

Postează un comentariu